Hypotheken

Senders & Van Balsfoort Advies

Bij het afsluiten van een hypotheek, inclusief bijbehorende verzekeringen, komt veel kijken. Om er zeker van te zijn dat het afsluiten van een hypotheek een zorgeloze ervaring blijft kijken wij graag met je mee.

Samen met een van onze experts bespreek je tijdens een eerste oriëntatiegesprek de mogelijkheden die passen binnen jouw persoonlijke situatie. Wanneer je na het eerste gesprek overtuigd bent geraakt van onze meerwaarde en persoonlijke werkwijze is het tijd voor de volgende stap. Samen bekijken we welke hypotheek het beste bij jouw huidige en toekomstige financiële situatie past. Zo kijken we ook naar risico’s als overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en je pensioen. Zodra we een geschikte hypotheek hebben gevonden zoeken wij (vanzelfsprekend) hier het scherpste rente-aanbod voor je bij.

Wist je dat je ook na het afsluiten van jouw hypotheek bij ons terecht kan? Via het Senders & van Balsfoort Advies Hypotheek Onderhoud Pakket. Hiermee wordt je hypotheek periodiek gemonitord aan jouw directe financiële situatie en daar waar nodig aangepast. Zo ben je verzekerd van advies en succes, maar bovenal van een zorgeloze toekomst!

Tom Dré in overleg

Het hypotheekproces bij Senders & van Balsfoort Advies

Senders & Van Balsfoort Advies

Stap 1: In ons eerste oriëntatiegesprek bekijken we samen de hypotheekmogelijkheden en zal een van onze adviseurs je meer vertellen over onze dienstverlening. Uit het gesprek volgt een prijsopgave met betrekking tot het financieringsvoorstel, daarnaast krijg je van ons het dienstverleningsdocument en de opdrachtbevestiging. Als alles akkoord is gaan wij na ondertekening voor je aan de slag!

Stap 2: Nu is het tijd voor het opstellen van een klantprofiel. Hierin staan jouw persoonlijke situatie en wensen vermeld. Deze zijn namelijk belangrijk voor het uitvoeren van ons werk. We kunnen je namelijk pas van écht goed financieel advies voorzien als we jouw persoonlijke situatie helemaal in kaart hebben gebracht. Dit zijn een paar vragen die we samen beantwoorden in het gesprek:

  • Wat weet je al over mogelijke financiële oplossingen? En heb je hier ervaring mee?
  • Wat wil je en hoeveel kun je betalen?
  • Hoeveel zekerheid wil je? En hoeveel risico kun je en wil je nemen?

Stap 3: We stellen een financieringsplan voor je op. Hierbij kijken we naar de diverse mogelijkheden, zoals verschillende hypotheekvormen, rentevaste periode en welke voorwaarden jij belangrijk vindt. Ook kijken we naar opvangconstructies voor inkomensterugval bij overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid zodat je écht alles in kaart hebt. Nadat we hebben bekeken welke financiële oplossing(en) het beste aansluit bij jouw situatie en wensen, gaan we op zoek naar een passend product. Om een geschikt aanbod te vinden, vergelijken we een groot aantal geldverstrekkers en verzekeraars met elkaar.

Stap 4: Nu je alle mogelijkheden, kansen en risico’s duidelijk in beeld hebt, neem je de beslissing of je ons advies ook wenst op te volgen. Zodra je akkoord bent vragen wij de contracten aan bij de bank en/of verzekeraar(s). Deze worden, nadat ze door ons uitvoerig zijn gecontroleerd op juistheid, door jou getekend. Ondertussen nemen wij ook contact op met de taxateur, (verkopend) makelaar, het notariskantoor en eventueel jouw werkgever.

Stap 5: Wij helpen je met het verzorgen van het contact met de gekozen geldverstrekker en/of verzekeraar zodat we tot een definitief akkoord kunnen komen over het af te sluiten product. Hierbij denken we ook aan de eventuele verbonden verzekeringen zodat je er zeker van kunt zijn dat je niets over het hoofd ziet. Na definitief akkoord zorgen wij dat de bankgarantie op tijd wordt gesteld en de geldverstrekker op tijd de stukken naar het notariskantoor verstuurt.

Stap 6: Wij controleren de notarisstukken en de -eindafrekening voor je. Hierna kan het passeren bij de notaris plaatsvinden.

Stap 7: Ook na het afsluiten van jouw hypotheek kunnen we je van dienst blijven. Met het Hypotheek Onderhoud Pakket monitoren we periodiek jouw directe financiële situatie en passen we het aan daar waar nodig – geheel in overleg met jou natuurlijk!

Vraag een vrijblijvend hypotheekgesprek aan

wiggle

Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan! Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden, passend bij jouw persoonlijke situatie.

contact

Direct aanvragen

wiggle
Aanhef