Zorg

Een zorgverzekering kiezen; naturapolis of restitutiepolis?

We zijn inmiddels in de laatste maand van het jaar beland. Dat wil zeggen dat velen hun zorgverzekering opnieuw onder de loep nemen. Blijf ik bij dezelfde zorgverzekeraar? Stap ik over naar een andere zorgverzekeraar? Of pas ik de dekking aan van mijn huidige zorgverzekering?

Jaarlijks heb je de mogelijkheid vanaf 12 november tot en met 31 januari je zorgverzekering aan te passen. De laatste dag dat je je zorgverzekering kunt opzeggen is 31 december. De laatste mogelijkheid om je nieuwe zorgverzekering af te sluiten is 31 januari. De nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in op 1 januari. Heb je een zorgverzekering niet op tijd geregeld dan krijg je een flinke boete via het CAK. Ben dus op tijd!

Wat voor soort polis heb ik nu of wens ik te hebben in de toekomst?

-Budget- of naturapolis;
Bij een budget- en naturapolis heeft je zorgverzekeraar niet met alle zorgverleners een contract afgesloten. Je betaalt altijd een deel van de kosten zelf als je gebruikmaakt van een zorgverlener waarmee geen contract is afgesloten.

-Restitutiepolis;
Met een restitutiepolis heb je de meeste keuzevrijheid. En je ontvangt vaak een volledige vergoeding van zorg. Deze polis is meestal wat duurder dan een naturapolis.

Wijzigingen in je persoonlijke situatie

Of je zorgverzekering nog bij je past hangt niet alleen af van je gezondheid. Ook je persoonlijke situatie is belangrijk. Misschien denk je wel aan gezinsuitbreiding, ben je volgend jaar van plan een lange reis buiten Europa te maken, verwacht je een operatie of ben je toe aan een (nieuw) hoortoestel? Ga na of je huidige zorgverzekering hier nog bij past.

Wijzigingen in vergoedingen

Heb je een aanvullende zorgverzekering voor tandartskosten, fysiotherapie of iets anders? Let dan goed op het aantal behandelingen welke je vergoed krijgt. Ook de totale maximale vergoeding die je kunt krijgen en de maximale vergoeding per behandeling kunnen aangepast zijn. Neem dus even de tijd om de voorwaarden goed door te nemen.

Benieuwd naar welke zorgverzekering Senders & van Balsfoort Advies je kan aanbieden? Klik hier om de mogelijkheden te bekijken.