Desktoptaxatie

Risicoklasse hypotheek verlagen met een desktoptaxatie

Wanneer je een hypotheek aangaat (zonder NHG) wordt je in een risicoklasse ingedeeld. Er wordt op het moment van de aanvraag gekeken naar de schuld/marktwaarde verhouding van de hypotheek. Daarbij speelt de waarde van je woning een grote rol. In de afgelopen jaren zijn de woningwaardes behoorlijk gestegen. Dat is in veel gevallen ook terug te zien op onze WOZ-beschikking.

Voorgaande jaren mochten we bij veel geldverstrekkers gebruik maken van een WOZ-beschikking om de woningwaarde opnieuw te bepalen. Tegenwoordig is voor veel geldverstrekkers een WOZ-beschikking géén geldig document voor het aanpassen van een woningwaarde.

Een andere optie voor het vaststellen van een woningwaarde is om gebruik te maken van een desktoptaxatie. In de meeste gevallen kan een desktoptaxatie gebruikt worden wanneer de hypotheek maximaal 90% van de waarde van de woning bedraagt.

Een desktoptaxatie is een taxatie door een onafhankelijk expert, zonder dat een bezoek aan je woning nodig is. De taxateur waardeert de woning achter zijn ‘desktop’. De waarde van je woning wordt vastgesteld aan de hand van referenties van vergelijkbare verkochte woningen, waarbij rekening wordt gehouden met woningkenmerken, locatie en marktprijsontwikkelingen.

De kosten van een desktoptaxatie verschillen per geldverstrekker en bedragen gemiddeld tussen de € 65 en € 100,-. Na een aanvraag ontvang je het rapport binnen 4 werkuren in je mailbox.

Wil jij een desktoptaxatie aanvragen en daarmee bekijken of de woningwaarde hoger wordt vastgesteld dan op dit moment bekend? Maak dan gebruik van onderstaande link.

Staat jouw geldverstrekker er niet tussen? Dan is het helaas niet mogelijk een desktoptaxatie aan te vragen.

Geeft het systeem de melding dat er géén waarde kan worden vastgesteld? Dan is het voor jouw woning (nog) niet mogelijk om gebruik te maken van een desktoptaxatie.

Stappen desktoptaxatie

Heb je vragen over het gebruik van een desktoptaxatie? Neem dan contact met ons op!

Vraag een desktoptaxatie aan